Glöm inte att försäkra din båt

En båtförsäkring är oftast ett krav, i synnerhet när det kommer till större modeller. Mindre motorbåtar kan i sin tur försäkras via tillägg i hemförsäkringen, men oavsett vilken typ av båt du äger är det nödvändigt att ha täckning för skador och olyckor.

I detta inlägg går vi igenom vad som gäller, men även vilka skador som du kan få täckning för.

Vad täcker en båtförsäkring?

Här nedan presenterar vi vad som vanligtvis brukar ingå. En av de viktigaste delarna är delen är ansvarsskyddet som ger dig ersättning om du blir krävd på skadestånd.

  • Brand och stöld
  • Skadegörelse
  • Transportskador
  • Ansvar och rättsskydd

Tänk även på att nästan samtliga försäkringsbolag omfattar sjöskador. Det kan bland annat vara om du råkar gå på grund, eller att din båt sjunker efter en omfattande skada. Om du vill veta mer ingående om vilka försäkringar du kan teckna kan du ta en titt hos försäkringsguiden.se.

En båtförsäkring kan rädda din semester

Visste du att du även kan bli ersatt av båtförsäkringen när du får ett avbrott i semestern? I de flesta fall krävs det att du har ett tillägg för detta, men båtförsäkringar kan dock vara väldigt fördelaktiga om något går snett på fritiden.

Andra tillägg som är vanligt förekommande är bland annat assistans och allrisk, men även extra försäkringar som täcker om du hyr ut din båt till någon annan. Vårt tips är att se över omfattningen av skyddet innan du bestämmer dig, i synnerhet då alla har olika krav.

Undvik ekonomisk förlust med rätt nivå av skydd

En båt kan kosta en hel del att ersätta. Just nu testkörs även eldrivna modeller som är betydligt dyrare än motordrivna alternativ, något som bara ökar behovet av ett skydd. Med en båtförsäkring ser du till att du får kompensation om du råkar ut för en stöld eller olycka. Du bör också kontrollera maxbeloppet i ansvarsskyddet för att försäkra dig om att summan räcker till.

Det är även så att försäkringsgivarna tillämpar särskilda aktsamhetskrav innan du kan få ut full ersättning. Läs därför alltid det finstilta noga innan du beger dig iväg på en tur.