Ta semester på båten och skippa utlandsresan

På andra sidan atlanten används ordet ”staycation” som i Sverige kallas hemester. Under senare år har det även dykt upp uttryck som svemester, mycket tack vare den rådande pandemin som inte riktigt har velat släppa taget.

Som båtägare har du ett ypperligt tillfälle att hoppa över utlandsresan i år. Det finns dessutom många plus med att stanna i närområdet, bland annat mindre stress inför hotellbokningar och flygbiljetter – eller helt enkelt genom att ta vara på värmeböljorna.

Vilka fördelar ingår det då med att stanna hemma? Vi har samlat några av de bästa nedan!

Enklare att koppla av under semestern

Förutom att du slipper resebokningar och stress på flygplatsen får du det lättare att varva ned. I Sverige råder det en väldigt lugn stämning under semestermånaderna, inte minst vid bryggor och klippor om du vill gå i land ett tag.

Det är dessutom ett utmärkt tillfälle för en fika i naturen, eller en kopp kaffe i goda vänners lag. Om du föredrar kosttillskott istället kan du välja Cloud Free som har en liknande effekt som koffeintabletter.

Du sparar tid

När du befinner dig på hemester sparar du tid genom att hoppa över resdagarna. Under sommaren har det varit enorma köer på Arlanda som du kan undvika helt och hållet, endast genom att befinna dig vid sjön eller på havet.

Njut mer av båtlivet

Borta bra men hemma bäst är ett uttryck som passar in väl i en båtägares vardag. Med tanke på den vackra naturen kan det vara ett utmärkt tillfälle med en dagsutflykt till en närliggande ö, eller varför inte en avkopplande simtur i skärgården?

Många svenskar väljer även att bege sig på upptäcktsfärd till berömda platser som Göta kanal, en aktivitet som bidrar med både anrika slott och gröna åkrar. Den 19 mil långa kanalen sträcker sig hela vägen från Sjötorp till Östersjön vilket garanterat bjuder på minnen för livet.