Håll tekniken säker på böljan den blå

Om du ska ge dig ut och segla är det rätt så sannolikt att du vill ha med dig lite teknikprylar ut på stora havet. För vad ska du göra alla de där timmarna när du sakta seglar fram över ett stilla hav utan något annat att göra än att ta det lugnt? Mobilen ger den underhållning som behövs för att du inte ska gå under av tristess, men den kan även vara ett livräddande verktyg om olyckan är framme eller du har kastat ankar i en främmande hamn och inte vet var du ska ta vägen.

Vattentäta skydd är a och o

Det kan verka som en självklarhet, men vattentäta skydd för mobilen är ett måste oavsett om du är kapten, styrman eller däckhand. Och det är inte bara om du hamnar i vattnet, utan självklart kan det även regna och bli höga vågor som blöter ner dig på däck. Många väljer att både ha vattentäta skyddsfodral och en vattentät påse att ha mobilen i. Det kan vara en bra idé när du är till havs, eftersom det garanterar att mobilen är helt fuktfri.

Var sak på sin plats

Något annat som är viktigt är att ha en bra hållare för din mobil som ser till att du kan ha den på ett bekvämt avstånd utan att behöva använda händerna. Det är perfekt om du till exempel måste navigera med hjälp av mobilen. Om du vill kan du till och med välja en mobilhållare som sätts fast på båtratten. Eftersom utrymmet på en segelbåt är begränsat är det även viktigt att var sak har sin plats. En mobilhållare ser till att din mobil alltid är där den ska om du måste använda den.

Fundera på hur du ska ladda

Hur har du tänkt ladda din mobil? På kortare resor till havs kan det fungera utmärkt att ha med dig några förladdade batteribanker och ladda när det behövs. Eller så kanske du redan har kittat ut din segelbåt med massvis med solpaneler som lätt klarar alla dina elbehov? Annars kanske du borde skaffa en mobilladdare eller en batteribank med solceller.