Segla över Atlanten

Att segla över Atlanten är en magisk och vacker upplevelse. Det är dock en utmaning och man kan räkna med att utstå både det ena och det andra. Dessutom kan det ta väldigt lång tid och kan kosta en del pengar, men å andra sidan får man uppleva väldigt mycket under resans gång. Det kommer vara en upplevelse man kommer minnas för livet och det är också därför det är många som vill segla över Atlanten.

Segla med sällskap

Det kan vara mycket farligt att segla över Atlanten och därför är det bra om man seglar tillsammans med någon eller några. Att man är flera som seglar underlättar för seglingen, men också för de faror som kan uppstå. Det finns också rekommendationer för när det är bäst att segla över Atlanten och det är bra att följa de uppmaningarna. Att segla med någon som är erfaren och/eller en guide kan också vara att rekommendera om man inte har kunskap om hur man seglar.

När är det bäst att segla över Atlanten?

Under november och december – månaderna sägs vara den bästa tiden att segla över Atlanten. Att segla över Atlanten är som ovan nämnts farligt och innebär mycket fysisk ansträngning. För den oerfarna kan detta medföra många risker och därför är det bra att följa rekommendationer från de som är erfarna och redan seglat över Atlanten. Det finns dock utbildningar att tillgå om man ska segla över Atlanten. På de utbildningarna får man också lära sig vilka faror man kan utstå, samt hur man kan gå tillväga om en fara uppstår.

Välj rätt båt

Det är också viktigt att välja rätt båt när man ska segla så länge, som det kommer ta att segla över Atlanten. Det är svårt att säga exakt hur lång tid det kan ta, men att räkna med minst en månad bör man göra. Det är därför det är viktigt att ha en seglingsbåt som klarar av de flesta väderförhållandena, samt en båt som går att packa väl och kunna ta skydd i.