Vart får man segla?

Är du intresserad av att segla? Allt fler har kommit att intressera sig för detta och främsta anledning är dess möjlighet att skåda miljöer på ett sätt som tar oss närmare naturen. I relation till pandemins framfart som har fångat vår värld i ett järngrepp har allt fler valt att hemsemestra i vårt härliga lan. Och detta tros vara en anledning till att det nu går att skåda att fler och fler blivit intresserade utav segling. Men var får man egentligen segla och vilka regler gäller?

Segling och dess regler

Vår allemansrätt gäller såväl utan till sjöss som på land. Detta betyder att du har rätt att segla överallt i Sverige om detta sker med hänsyn till din omgivning. Däremot för att få möjlighet att segla i Sverige ska du ha besittning av ett förarintyg samt att du har gedigen kunskap om hur du gör detta på ett korrekt och säkert sätt. Om du har besittning av ett giltigt förarintyg kanske du nu undrar var du får segla. Du har möjlighet att segla näst intill överallt i Sverige samt utomlands. Värt att nämna är att länder har olika lagar och regler gällande vilka intyg som du behöver ha besittning utav för att få segla i andra länder bortom Sverige. Detta är något du behöver ta reda på innan avfärd, och om du har rätt intyg kan du segla världen över.

Seglingens framtid

Allt fler har kommit att bli nyfikna på och intresserade utav segling och detta tros fortsätta. Med allt fler som väljer att semestra i vårt underbara land är framtiden för segling mycket god. Att segla till andra länder har också kommit att öka kraftigt och allt fler väljer att resa med båten för att besöka olika länder och dess hamnar. Via segling får vi uppleva vårt land, som andra länder och dess fantastiska miljö och natur på ett helt nytt sätt. Segling och dess framväxt har tagit en explosionsartad kraft de senaste åren och framtiden för segling är fortsatt ljus.