Hur du minskar stressen vid segling

Du har säkert märkt av frustrationen som kryper in när du inte hittar en ledig båtplats. Detta gäller särskilt när du vart ute på en lång tur och sedan blir tvungen att segla vidare, eller när du helt enkelt inte hittar rätt när du befinner dig mitt ute på havet.

I detta inlägg ska vi ta en titt på vad du kan göra för att undvika vanligt förekommande irritationsmoment som kan dyka upp vid seglingsturen.

Varva ned med CBD

Det finns forskning som pekar på flera hälsofördelar med CBD. En av dessa är minskad stress vilket kan komma väl till hands ute till sjöss. Vill du läsa mer om preparatet rekommenderar vi sidan https://alltomcbd.se/hampaolja/.

Använd smarta appar för att hitta båtplats

Ett svenskt företag har nyligen utvecklat en app till både iOS och Android som kallas Mooringo Breeze. Denna kan användas för att försäkra dig om lediga båtplatser, något som sker med hjälp av satellitdata. Appen ger dig dessutom möjligheten att boka en plats i förväg.

Planera din rutt

Allt går inte att planera, men du kan ändå skapa en preliminär resväg innan du beger dig ut. På detta vis behöver du inte stressa lika mycket när du väl sitter i båten. Med en god planering får du mer kontroll över situationen vilket innebär att du inte behöver hålla alla tankar i huvudet.

Glöm inte heller att ta en titt på sjökorten för att hålla koll på longitud och latitud. Behöver du mer hjälp kan du använda Eniro på Sjön, en ytterligare app som är skräddarsydd för segling och båtliv.

Be om hjälp

Det är inget fel med att fråga en vän eller bekant om lite tips. Du hittar också gott om information på nätet, bland annat via forum eller bloggar. Många erfarna seglare känner också till specifika knep som underlättar vid längre turer, något du kan ta del av genom att gå med i föreningar eller intressegrupper på sociala medier. Du hittar också nyheter om segling via nätbaserade tidningar.