Mobilskal – Skydda mobilen mot vatten

Ett mobilskal är en av de första sakerna du bör investera i innan du tar din telefon i närheten av vatten. Mobilskal är bra eftersom de inte bara skyddar din telefon från vattenskador utan också ger greppstöd för dina händer. De finns i många färger och stilar, så det finns en för allas specifika smak.

Vad är ett Mobilskal?

Ett mobilskal är ett skyddande hölje för dina enheter. Det är vanligtvis tillverkat av silikon eller gummi och ger en dämpning när enheten faller. Den största fördelen som dessa skydd har jämfört med vanliga fodral är att de kan sättas på och av enheten utan problem.

Mobilfodral och mobilskal liknar varandra eftersom de båda skyddar skalet, men ett fodral är mycket mer skyddande än skalet. Anledningen till detta är att fodral inte bara täcker telefonens baksida utan även över- och undersidan. Detta gör det mycket lättare att greppa telefonen när du använder den eftersom du kan hålla den från alla håll.

Är du ute efter ett skal till din iPhone 13? Köp mobilskal från TheMobileStore på deras e-handel.

Olika typer av mobilskal

Mobilskal är mycket populära eftersom de ger ett skyddande lager på baksidan av telefonen. De består vanligtvis av en tunn plastbit med en gummiaktig utsida, vilket gör dem lätta att greppa och hålla i. Detta ger dig större säkerhet när du använder din telefon, eftersom det är mindre sannolikt att du tappar den medan du använda den.

Skal för mobiltelefoner finns i många olika färger och utföranden, vilket ger användaren ett antal alternativ att välja mellan. Dessa kan också köpas som ett paket tillsammans med ett skärmskydd för extra skydd mot repor och andra skador.

Gjutna fodral är tillverkade av silikon eller gummi och har utformats speciellt för att passar perfekt till din enhet. De är mycket motståndskraftiga mot vattenskador eftersom materialet de är tillverkade av inte tillåter vatten att passera igenom. Detta gör dem idealiska för användning i områden med hög luftfuktighet, t.ex. i badrummet eller i närheten av vattenkällor

För maximalt skydd kan du skaffa ett fodral som innehåller ett stativ så att du kan stötta upp på ditt skrivbord. Dessa är särskilt användbara för videochatt, men de kan köpas separat. Om du inte vill ta itu med problemet med extrafunktioner är det bäst att välja ett fodral som inte innehåller dem, eftersom du då sparar pengar.

Är TPU-skal bra?

TPU står för termoplastisk polyuretan mjukplast, vilket gör det mer motståndskraftigt mot stötar än andra material för mobilskal som silikon eller gummi. Den största fördelen TPU har jämfört med andra material är dess flexibilitet; detta gör att användaren kan sätta på och ta av locket mycket lättare. Det gör att den är perfekt att använda på resor, eftersom du måste ta av och sätta på locket ganska ofta. Är TPU-skal bra? Ja, det är de, men det finns en nackdel som kommer att beskrivas i avsnittet nackdelar nedan.

Nackdelar med TPU-skal

Den största nackdelen med TPU-skal är att de ibland kan lossna från telefonen eller spricka. Detta händer när du tappar enheten från ett relativt högt avstånd. Det är dock viktigt att notera att detta endast sker i extrema fall och inte alltför ofta. Det bästa sättet att undvika detta är att köpa ett TPU-skydd av god kvalitet.